Torneig de Catan

Cartel2Per fi arriba nostra primera activitat i comencem amb un torneig de Catan.

T’esperem el dia 14 de Maig en el centre jove del mercat per a participar amb nosaltres

1. REGLES GENERALS:

1.1 Àrbitres:

1.1.1 El torneig no disposarà d’àrbitres, únicament estaran membres del Consell de la Joventut de Mislata organitzant el campionat que actuaran com a figura de mediadors. Els organitzadors podran participar en el campionat.

1.1.2 Si sorgix algun problema de regles o d’un altre tipus en alguna taula, seran els propis jugadors de la taula els que resolguen el conflicte.

1.1.3 Si algun conflicte no arriba a cap solució intervindrà el mediador, que solucionarà el conflicte d’acord amb el seu criteri de les regles, sempre que no es trobe en la mateixa taula en què sorgix el conflicte.

1.1.4 Si algun jugador falta al respecte o agrede a algun participant del campionat o actua de forma incívica pot ser expulsat per algun dels organitzadors del campionat.

1.2 Format del torneig:

1.2.1 En qualsevol partida es pot imposar un límit de temps a la duració del torn de cada jugador.

1.2.2 Cada persona jugarà 3 partides, per rondes. Totes les partides es jugaran amb el joc bàsic de TASTEN, amb un tauler disposat a l’atzar pels membres de la taula.

1.2.3 En cada partida es repartiran punts en funció del lloc que hagen quedat en el moment que finalitze. 1r: 5 punts.

2n: 3 punts.

3r: 2 punts.

4t: 1 punt.

Es comptabilitzaran els punts obtinguts en cada partida para en cas de desempat. En el cas que l’empat persistisca (cosa que mai ha ocorregut en la història dels campionats de Tasten en el món) , es desfarà per mitjà de sorteig aleatori.

1.2.4 En la primera partida es distribuiran les taules per sorteig que realitzarà l’organització del campionat. Les següents partides es compondran per orde classificatori de la manera següent:

Taula 1: 1r classificat, 2n classificat, 3r classificat, 4t classificat.

Taula 2: 5t classificat, 6t classificat, 7m classificat, 8u classificat.

Taula 3: 9é classificat, 10é classificat, 11é classificat, 12é classificat.

Taula 4: 13é classificat, 14é classificat, 15é classificat, 16é classificat.

Taula 5: 17é classificat, 18é classificat, 19é classificat, 20é classificat.

Taula 6: 21é classificat, 22é classificat, 23é classificat, 24é classificat.

I així successivament.

1.2.5 Després de cada ronda, des de l’organització publicarà la classificació bé per a la disposició de les taules, bé.

1.3 Responsabilitats dels jugadors i material:

1.3.1 Els organitzadors decidiran la disposició dels taulers de joc, que seran els mateixos per a totes les taules en cada ronda.

1.3.2 Tots els components han de romandre clarament visibles sobre la taula. Especialment la mà de cartes de recursos i de desenrotllament de cada jugador han d’estar sempre clarament visibles sobre la taula.

1.3.3 En totes les partides, el jugador inicial és el responsable de repartir i rebre totes les cartes. Haurà d’expressar amb claredat quan pren cartes per a si mateix o quan les juga. Per acord comú, els jugadors d’una partida poden acordar manejar entre tots les cartes o disposar d’unes quantes piles de cartes més fàcilment accessibles. Cas de discussió, el jugador inicial tornarà a ser únic responsable del maneig de les cartes.

1.3.4 Les cartes de desenrotllament noves adquirides en un torn han de mantindre’s ben separades de les cartes prèviament ja en la mà (que sí es poden jugar en eixe torn) . Si açò no es respecta o les cartes es mesclen, el jugador perd el seu possible dret a jugar una carta de desenrotllament eixe torn.

1.3.5 Els jugadors han de comprovar al principi de la partida que disposen de tots els materials (5 poblats, 4 ciutats, 15 camins) . A més, el jugador inicial ha de controlar que hi ha 25 cartes de desenrotllament i 19 de cartes de cada tipus de recurs.

2 – REGLES SUPLEMENTÀRIES I ADDICIONALS:

Algunes de les següents regles són aclariments a situacions que poden ser confuses, altres són normes especials de torneig que sempre tindran prioritat si hi ha algun conflicte amb les regles normals.

2.1 El torn d’un jugador comença quan l’anterior jugador li passe els daus. Abans de tirar els daus és possible jugar una carta de desenrotllament.

2.2 No es pot construir un camí a l’altre costat d’un poblat o ciutat rival.

2.3 Un jugador pot construir un poblat i convertir-ho en ciutat en un mateix torn. Però per a fer açò ha de disposar d’algun poblat (no tindre els cinc ja col·locats en el tauler anteriorment) .

2.4 Si s’adquirix una carta de desenrotllament amb 1 punt de victòria, que provoca que es guanye la partida, es pot revelar en el moment d’haver-la comprat, alçant al mateix temps altres possibles cartes de punt de victòria adquirides anteriorment. Açò només és possible amb una carta de punt de victòria, no amb qualsevol altre tipus de carta (encara que esta també provocara el fi de la partida) , i en este cas haurà d’esperar al seu pròxim torn.

2.5 No hi ha diferència entre la fase de comerç i de construcció.

2.6 Un port pot ser usat des del mateix moment que es construïx.

2.7 Un jugador gana si aconseguix 10 o més punts en el seu torn (Per a la classificació es comptabilitzarà com 10 encara que haja obtingut més) . Si un jugador té 10 punts però no és el seu torn, ha d’esperar que siga el seu torn per a declarar la victòria. Les cartes de punt de victòria bocabajo es comptabilitzen al final de la partida.

2.8 Si no hi ha cartes de recurs d’un tipus disponibles per a tots els jugadors que les hagen obtingut en un torn, ningú rep cartes d’eixe tipus.

2.9 El “Ladrón” entra en joc des del principi de la partida. Durant la partida, el lladre pot tornar al desert (en la infreqüent circumstància que això interesse al jugador que ho mou) .

2.9 El “Ladrón” entra en joc dónes del principi de la partida. Durant la partida, el lladre pot tornar al desert (en la infreqüent circumstància que això interés-se al jugador que ho mou) .

2.10 Els daus han de llançar-se sobre la taula. Si un d’ells es cau de la taula, haurà de ser reactivat només eixe dau. Si algun dau queda recolzat sobre la taula en algun objecte o component, s’ha de retirar l’objecte per a fer caure el dau feia el costat que supose menor recorregut.

2.11 Durant la partida el públic assistent no podrà comunicar-se amb els jugadors en el transcurs de les partides.

2.12 Es prega als jugadors la no utilització d’aparells electrònics (telèfons, pastilles, etc.) en el transcurs de les partides.

3 – PREMIS:

1r Premi: Xec valorat en 50€ per a gastar en Homolúdicus València.

2n Premi: Xec valorat en 30€ per a gastar en Homolúdicus València.

3r Premi: Xec valorat en 15€ per a gastar en Homolúdicus València.

Accèssit: entre tots els participants que finalitzen el torneig se sortejaran dos xecs valorats en 10€ per a gastar en Homolúdicus València. A este sorteig no podran optar cap dels tres primers classificats.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Utilizamos cookies propias y de terceros para mejorar nuestros servicios. Si continuas navegando, consideramos que aceptas su uso. Puedas cambiar la configuración u obtener más información ‘aquí’. Este mensaje solo sale una vez. ACEPTAR
Aviso de cookies